maanantai 23. maaliskuuta 2015

Levin mahtavat talvikävelyreitit

Missä liikkua etenkin silloin, kun tuuli puhaltaa navakasti ja luntakin ehkä hieman tupruttaa? Hiihtäminen ja laskettelu ei ehkä silloin huvita. Yksi vaihtoehto on Levin talviset kävelypolut. Metsän keskellä sielu lepää  eikä viima pääse puremaan. Lyhyimmillä reiteillä, jotka sijaitsevat Levin lastenmaan ja Draivin läheisyydessä on enemmän liikkujia. Ne ovat myös mahtavia reittejä tehdä pienten lasten kanssa luminen metsäretki. Pitemmällä Levitunturin itäpuolen reitillä saa taas lumisesta maisemasta ja luonnon äänistä nauttia melko rauhassa, koska kulkijoita on vähemmän.

Jos pitää auringosta, niin itäpuolen reitille kannattaa lähteä aamupäivällä etelärinteen hiihtokeskuksesta ja sinnehän pääsee kätevästi keskustasta kävellen tai hyppäämällä suksibussiin. Reitti alkaa South Pointin rakennuksen takaa. Mukaan ehkä vähän juotavaa, hyvät kengät ja jos haluaa myös sauvat. Keskivaiheilla reitti nousee ylös Utsuvaaraan ja lyhyen ajan verran kulkija on enemmän sään armoilla. Retkellä pitää olla aina jotakin evästä myös mukana ja sen voi nauttia ennen Taalojärveä sijaitsevalla laavulla. Sitten ei olekaan enää montaa hetkeä Draiville. Välitankkaus ja matkaa jatkuu edelleen Levikeskukseen kävelupolkua pitkin tai suksibussilla.
Polku on luonnonmukaisessa kunnossa, kunnolla tallattu jos on paljon kulkijoita ja joskus taas osittain lumen peitossa äskettäisen lumisateen tai tuulen jäljiltä. Polkuja huolletaan toki moottorikelkalla mutta kannattaa varautua vähän arktisempaankin menoon, se on osa hauskuutta. Koirat ovat myös tervetulleita reiteille – mutta huolehdithan, että koiranjätökset löytävät tiensä muualle kuin polun kohdalle.

PS. Kartta kannattaa aina olla mukana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti