torstai 4. huhtikuuta 2013

Poro Pohtii


Päästimme tällä kertaa paikallisen sarvipään ääneen. Mitä porolla on mielessä?

"Me olemme täällä Levillä tottuneet siihen, että ympäri vuoden vallitsee oma rauha kun ottaa muutaman askeleen metsään päin. Levin keskusta taas on vuosien varrella kasvanut hurjasti. Kun olin vielä sarveton vasa, ei täällä liikkunut alkuperäisten asukkaiden lisäksi kauheasti ihmisolentoja. Nyt tien vieressä on vaikea pitää ajattelutaukoja rauhassa kun niitä ihmisten kuljetuslaatikoita huristelee ohi alvariinsa.
Kohta hanget sulavat ja porot lähtevät aktiivisemmin liikkeelle.
Kesä on kivaa aikaa vaikka jolkotella Levin golfkentällä.

Hassua noissa vierailevissa rinnakkaiseläjissä on kuitenkin se, että monet vieraanmaan kieliä puhuvat ovat minusta ja ystävistäni kovin ihmeissään! Pysähtyvät aina katselemaan ja osoittelevat meitä mustilla vempaimilla jotka välähtelevät kirkkaasti. En tiedä yrittävätkö he kommunikoida kanssamme mutta itse en kauheasti välitä jäädä keskustelemaan lajiemme välisistä kulttuurieroista.

Joskus käyn katselemassa ihmisolentojen omituisia temppuja kylämme keskustassa mutta hetken päästä voin aina todeta heidän olevan hieman päästään vialla. Tämän takia on tämä hirvas nähnyt viisaaksi jolkotella aina päivän päätteeksi metsän rauhaan. Sinne eivät kuljetuslaatikot pääse metelöimään ja kevään lämpöisten auringon säteiden alle on aina levollista mennä torkkumaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti