torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevättä

Keväällä sääolosuhteet muuttuvat nopeasti, aamun pilvisyys vaihtuu monesti iltapäivän aurinkoon ja toisinpäin. Hiihtäminen on mukavaa, sillä pakkanen ei enää kipristä varpaista tai nenän päästä. Laskettelukin onnistuu vielä kaikilla rinteillä. Äitienpäivänä päätämme laskettelukauden kurvaamalla Eturinteessä. Jee! – Vielä monta laskupäivää jäljellä! Kelkkareititkin on auki. 

Milloin teillä on kevät, kysyi yks ulkomaalainen ukkokaveri. Se oli ihan ihmeissään kun sanoin että nythän se on! Hänelle meän olosuhteet oli kuin keskitalvi :D. Pihoilla ja teillä lumi jo sulaa – se on kevään varma merkki. Järvien päällä ei vielä näy vettä ja jäät ovat paksut. Tosin keväällä tulee jään suhteen kuitenkin olla varovainen. Älä koskaan alita siltojen alusia, sillä siellä jää voi olla hyvinkin pettävää. Jokien jäätilanne on vielä myös hyvä. Pilkkikelit parhaimmillaan!

Muuttolinnuista on ainakin pulmunen löytänyt tiensä tänne meidän korkeuksille, teeret ovat aloittaneet soitimensa ja keskellä yötä voi kuulla myös ilmeellistä ”puputusta”. Nuorempana luulin aina että se oli jänis, mutta isäukkoni kertoi kyseessä olevan helmipöllön. Talvesta nauttiessa, kesää odotellessa kannattaa ulkoilla paljon - ja harrastaa talven eri aktiviteetteja!  

Keväisin siimoin,
Lumiukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti