keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ilmojen halki käy Lumiukon tie


Näin keväthankien aikaan on mahdollista käydä 
tutkailemassa Levin ja ympäristön huikeat maisemat kuumailmapallo- ja helikopterilennoilla! 

Kuumailmapalloretkelle valmistautuminen on jännittävää – on mukava seurata miehistön tekemisiä korin valmistelusta aina pallon täyttämiseen saakka. Miehistö myös antaa sinulle mahdollisuuden olla mukana tietyissä valmistautumistoimenpiteissä. Pallon täyttyessä tulee pienoinen kiire koriin sijoittautumisessa – ilmalennon alku on yleensä tavattoman pehmeä ja mieleen jäävä kokemus. Pallo ottaa korkeutta verrattain nopeasti ja aloittaa matkansa tuulen suuntaisesti kohti laskeutumispaikkaa.

Yläilmoissa on erilaista: siellä ei tuule, sillä matkustus tapahtuu tuulen nopeudella. Yleensä myös lämpötila tuntuu lämpimämmältä – mutta aina on pukeuduttava lämpimästi, sillä kosteus on yllättävän jäätävää. Itse otan mukaani supermarketista ostetut lämpötyynyt hansikkaisiin ja kenkiin. Ylhäältä on mukavaa seurata ihmisten touhuja ja ihmettelyjä – metsässä saattaa myös nähdä repolaisen touhuissaan tai hirven syöpöttelemässä pajunoksia. Laskeutuminen on jännittävää – silloin kori saattaa pomputella hangen päällä pari kertaa, tai jopa kaatua, mutta se ei ole vaarallista. Miehistö neuvoo miten toimitaan lähdössä ja laskussa –tärkeintä on pitää kiinni korin laidastaKuumailmapallolento on todellinen seikkailu!

Jos haluaa lyhyemmän näköalalennon, kannattaa kokeilla helikopterilennätystä. Lähdöt tapahtuvat joko Horizontista tai Tuikusta. Mittaria ja vempainta laitteessa riittää – samoin ikkunoita, kaikki matkustajat saavat päähänsä myös luurit. Lento lähtee nopeasti – ja on myös ohi verrattain nopeasti. Helikopteri kääntyilee nopeasti ja ketterästi ja matkanteko on joutuisaa. Helikopteri on upea tapa matkustaa – näköalat ovat hurjat! Jos tahdot lennoille mukaan, olethan yhteydessä Matkailuneuvontaan.

Taivaan ihmeitä voi halutessaan seurata myös maasta. Kirkkaalla säällä – ja hitusella onnea – on mahdollista nähdä revontulet!Näköalaterveisin
Lumiukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti