keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Liitelyä ladulla


Olen käynyt paljon hiihtelemässä viime aikoina. Tänä vuonna olen alkanut harjoitella luisteluhiihtoa, jotta maisemat vaihtuisivat nopeammin! Se tuntuu haastavalta ja väsyn nopeasti. Aikani reenailtuani varmasti sekin alkaa soljumaan. Immeljärvellä sekä Levijärvellä on hyvä harjoitella, koska jää on tasainen. Jäällä näkee pitkälle ja voi seurata hyvin muiden hiihtäjien tyyliä ja ottaa vinkkejä taskuun.  Joku päivä minäkin liidän ladulla!

Levillä on mukavia hiihtolenkkejä kaiken tasoisille hiihtäjille. Latukartan avulla voi tehdä suunnitelmia. Tiedoksi että siniset on helpoimpia, punaiset keskitasoa ja mustat ladut haastavia!

Ladut on merkitty reiteillä puukylteillä. Tunnen Levin ladut hyvin, mutta en koskaan lähde ladulle ilman karttaa ja ladattua puhelinta. Kartasta on mukava tutkia taukopaikalla paikkojen nimiä ja ympäristöä. Ja koskaan ei tiedä jos minä tai joku muu hiihtäjä tarvitsee apua. 

Parasta hiihtolenkissä on evästely. Otan aina mukaan repullisen juomaa ja syötävää, jos väsymys yllättää kesken matkan. Latukahvilat on mukavia paikkoja pysähtyä, aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen Matkailuneuvonnasta

 Muistithan, että myös karvakuonon voi ottaa mukaan koiraladulle. Koiralatu on merkitty latukarttaan koirankuvalla ja se alkaa Immeljärveltä. Reitti kulkee Kätkäjärven kautta Nuottijärvelle asti. Ladulla saa toki hiihtää ilman karvakuonoakin.


Luistokkaita hiihtoja kaikille!

Hiihdellen,
Lumiukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti